Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου οι πρώτες αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Σχεδόν πέντε ημέρες έχουν όσοι δικαιούνται του επιδόματος θέρμανσης για να υποβάλουν την αίτησή τους ώστε να συμπεριληφθούν στην πρώτη πληρωμή του επιδόματος που θα γίνει μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το in.gr.

Όσοι δεν προλάβουν τη διορία της 15ης Ιανουαρίου και καταθέσουν την αίτησή τους μετά τις 16 του μήνα, τότε θα πληρωθούν το επίδομα θέρμανσης στο τέλος Ιουνίου, οπότε και είναι η δεύτερη ημερομηνία πληρωμής του επιδόματος. Την ίδια στιγμή, οι παραγγελίες στα πρατήρια καυσίμων για πετρέλαιο θέρμανσης παραμένουν ελάχιστες παρά το «τσουχτερό» κρύο.

Ανοικτή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις
Ανοικτή είναι η ηλεκτρονική εφαρμογή στο ΤΑΧΙS για την υποβολή των αιτήσεων καταβολής του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης στους δικαιούχους για τη χειμερινή περίοδο 2018-2019. Οι δικαιούχοι μπαίνοντας στην ειδική εφαρμογή μέσω της ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων «www.aade.gr» με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών στο TAXIS, μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, αφού συμπληρώσουν τα στοιχεία που τους ζητούνται.

Πηγή: b2green